Projekty
2021-2022
kierownik projektuRoślinna alternatywa serów dojrzewających z udziałem pleśni jako innowacja wśród analogów nabiału
Grant MNiSW w ramach programu "Studenckie koła naukowe tworzą innowacje"
2019 - 2020
kierownik projektuAnaliza przebiegu szlaków biosyntezy tłuszczów w komórkach drożdży modelowych Yarrowia lipolytica w podłożach zawierających lipidowe źródło węgla
Grant MINIATURA 3 - konkurs Narodowego Centrum Nauki
2017
kierownik projektuEnzymy syntetyzowane przez drożdże Yarrowia lipolytica jako biokatalizatory – Wykorzystanie właściwości lipolitycznych drożdży Yarrowia lipolytica do waloryzacji odpadowego oleju po proCesie wędzenia ryb
Grant wewnętrzny dla młodych pracowników nauki, Wydział Nauk o Żywności SGGW w Warszawie
2015
kierownik projektuCzynniki warunkujące efektywną produkcję i działanie lipaz i lipooksygenaz przez drożdże Yarrowia lipolytica - Badania nad czynnikami determinującymi wysoką aktywność zewnątrzkomórkowej lipazy drożdży Yarrowia lipolytica w podłożach zawierających lipidowe źródła węgla
Grant wewnętrzny dla młodych pracowników nauki, Wydział Nauk o Żywności SGGW w Warszawie
2012 - 2013
kierownik projektuPróba zagospodarowanie glicerolu w pożywkach stosowanych w mikrobiologicznej produkcji enzymów lipolitycznych
Grant wewnętrzny dla młodych pracowników nauki, Wydział Nauk o Żywności SGGW w Warszawie
2011 - 2013
wykonawcaNowy szczep bakterii Lactobacillus buchneri A oraz wieloskładnikowy preparat do konserwowania roślin wysokoskrobiowych
Projekt nr UDA-POIG.01.03.02-14-035/11 realizowany w ramach Programu Innowacyjna Gospodarka Poddziałanie 1.3.2 UE
2010 - 2013
wykonawcaNowy szczep bakterii Lactobacillus plantarum S o zdolności degradacji ochratoksyny A i jego zastosowanie do dekontaminacji pasz objętościowych
Projekt nr UDA-POIG.01.03.02-14-012/10 realizowany w ramach Programu Innowacyjna Gospodarka Poddziałanie 1.3.2. UE
2010 - 2013
wykonawcaBadania nad możliwościami wykorzystania drożdży w procesach syntezy estrów organicznych
Projekt własny nr N N209 107639, dyscyplina naukowa: Technologie Chemiczne oraz Inżynieria Chemiczna i Procesowa
2010
wykonawcaWpływ mikrobiologicznej jakości kiszonych pasz objętościowych na stan higieny mleka pochodzącego z gospodarstw ekologicznych
Zadanie zrealizowane na podstawie decyzji ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi